Pogoji uporabe spletnih strani

Splošne določbe

Spletno mesto (artehgal.si) in z njim povezane vsebine so last POTENCIAL, Inštituta za revitalizacijo podeželja, Lokovec, Lokovec 200, 5253 Čepovan, matična številka: 3985369000 (v nadaljevanju: POTENCIAL INŠTITUT).

Ti splošni pogoji veljajo za celotno spletno mesto in vse njegove posamezne dele, kot so razdelki, podstrani ali aplikacije na spletnih straneh, če za posamezen del izrecno ni določeno drugače. POTENCIAL INŠTITUT si pridružuje pravico, da te splošne pogoje kadarkoli in brez predhodne najave spremeni, tako da novo različico objavi na spletni strani.

Vsebine spletnega mesta in omejitev odgovornosti pri uporabi spletnega mesta

Vsebine, objavljene na spletnem mestu (v nadaljevanju vsebine), so nastale z najboljšim namenom obveščanja in zagotavljanja koristnih in uporabnih vsebin za obiskovalce spletnega mesta. Uporabniki uporabljajo objavljene vsebine na lastno odgovornost.

POTENCIAL INŠTITUT skuša na spletnih straneh po svojih najboljših močeh zagotavljati točnost in pravilnost podatkov, vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti glede točnosti in pravilnosti na spletnih straneh objavljenih posredovanih informacij in vsebin, ne prevzema odgovornosti zaradi spremembe ali izbrisa že objavljenih informacij ali vsebin in ne prevzema odgovornosti za morebitno nastalo škodo, ki bi obiskovalcu spletnih strani ali prejemniku obvestil nastala zaradi uporabe ali nemožnosti uporabe tam objavljenih informacij in drugih vsebin. POTENCIAL INŠTITUT prav tako ne odgovarja za poškodbe računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do spletnih strani in jih uporabljati (vključno s poškodbami, ki jih povzročijo virusi).

Na spletnem mestu so objavljene tudi povezave, ki kažejo na spletne strani drugih oseb. Na delovanje teh strani in njihovo vsebino POTENCIAL INŠTITUT ne more vplivati in ne sprejema nikakršne odgovornosti za točnost teh informacij in vsebin.

POTENCIAL INŠTITUT si pridržuje pravico, da spremeni vsebino spletnih strani na kakršenkoli način in brez predhodnega obvestila, ter ne prevzema nikakršne odgovornosti za posledice takih sprememb.

Spletno mesto in z njim povezane vsebine se smejo uporabljati le v nekomercialne namene in ob upoštevanju avtorskih pravic v skladu z zakonom in temi splošnimi pogoji uporabe.

Avtorske pravice

Vse vsebine, grafični in drugi elementi na spletnih straneh so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine.

Če pri posamezni vsebini na spletnih straneh ni navedeno drugače, je vsebine spletnih strani dovoljeno prosto reproducirati in distribuirati v elektronski obliki ali dajati na voljo javnosti, vse izključno za nepridobitne (nekomercialne) namene in pod pogojem, da se ne spreminjajo, ne predelujejo ter da se navede vir v obliki aktivne povezave z imenom »POTENCIAL INŠTITUT«, ki kaže na spletno mesto artehgal.si.

Primer navedbe vira s spletnega mesta artehgal.si:

»Vir: “ POTENCIAL INŠTITUT – OPERACIJA ARTHEGAL”«

Vsebin na spletni strani ni dovoljeno reproducirati, distribuirati ali predelovati v drugih oblikah ali uporabljati za komercialne namene brez predhodnega pisnega soglasja POTENCIAL INŠTITUT-a.

Varstvo osebnih podatkov

V POTENCIAL INŠTITUT-u spoštujemo zasebnost in varnost osebnih podatkov uporabnikov. Zavezujemo se, da bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za namene, ki so navedeni spodaj v Politiki zasebnosti (povezava do politike zasebnosti). Vaše osebne podatke varujemo skrbno in v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679 EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES) (v nadaljevanju: GDPR) ter z drugimi pravnimi predpisi, ki urejajo področje varstva osebnih podatkov.

Piškotki

Spletno mesto uporablja besedilne datoteke (t. i. »piškotke), ki jih shrani v naprave, s katerimi uporabniki interneta dostopajo do spletnega mesta, in ki so namenjene prepoznavanju teh naprav. Spletna stran uporablja piškotke z namenom zbiranja podatkov o njeni uporabi za izboljšanje uporabniške izkušnje. 

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:

  • SERVERID: uporablja se za identifikacijo strežnika, ki je aktiven na vašo zahtevo. Namen je izboljšanje delovanja spletne strani. Piškotek ne shranjuje nobenih osebnih podatkov. Trajanje do konca seje.
  • Sejni piškotki: služijo za shranjevanje začasnih informacij. Trajanje do konca seje.
     
  • Google Analytics (__utma - trajanje 2 leti, __utmb - trajanje 30 minut, __utmc - trajanje do konca seje, __utmz - trajanje 6 mesecev, __utmv - trajanje 2 leti, _ga - trajanje 2 leti, _gat - trajanje 10 minut): služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o gibanju na spletnih mestih brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.
  • Facebook (reg_fb_gate - trajanje do konca seje, reg_fb_ref - trajanje do konca seje, datr - trajanje 2 leti): služijo za slednje učinkovitosti registracije, ugotavljanju kako je uporabnik prišel na Facebook prvotno, ko si je ustvaril račun.
  • YouTube (PREF - trajanje 8 mesecev, VISITOR_INFO1_LIVE - trajanje 8 mesecev, YSC - trajanje do konca seje,..): služjo za beleženje stastisike ogledov, za sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje povezanih reklam znotraj posnetka na omrežju YouTube.
  • Vimeo (__utma - trajanje 2 leti, __utmb - trajanje 30 minut, __utmc - trajanje do konca seje, __utmz - trajanje 6 mesecev, __utmv - trajanje 2 leti, vuid - trajanje 2 leti, _utmt_player - trajanje 10 minut): služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o ogledu posnetkov na omrežju Vimeo.
  • Google Map (SID - trajanje 2 leti, SAPISID - trajanje 2 leti, APISID - trajanje 2 leti, SSID - trajanje 2 leti, HSID - trajanje 2 leti, NID - trajanje 6 mesecev, PREF - trajanje 8 mesecev): služijo za merjenje števila in za sledenje obnašanja uporabnikov Google Maps.

Kontaktni podatki

Če ste odkrili napako ali drugo pomanjkljivost na spletni strani, nam to prosim sporočite na info@artehgal.si

Na naslov info@artehgal.si lahko sporočite tudi zahtevo za umik svojih osebnih podatkov s spletnih strani, kar zajema tudi slikovni ali video posnetek, na katerem se posameznik pojavi.

Potencial Inštitut bo v tem primeru osebne podatke umaknil s spletnih strani, ne odgovarja pa za objavo teh podatkov ali posnetkov na drugih strežnikih, kjer jih objavijo druge osebe. Na istem naslovu smo vam na voljo tudi za druge informacije in morebitna pooblastila v zvezi z avtorskimi pravicami.

To pravno obvestilo je bilo nazadnje posodobljeno: 12. 4. 2019.